Nou entitats i plataformes posen les bases de MOBcat, una plataforma nacional per la mobilitat

Post date: Nov 15, 2015 1:46:57 PM

NOTA DE PREMSA

Representants de nou plataformes i entitats, d'arreu del territori català, vinculades a lluites per una millora de la mobilitat s'han reunit a Sabadell aquest dissabte al matí per posar en comú les diferents reivindicacions i per debatre accions i estratègies de treball comú. En la trobada s'ha acordat la creació del grup promotor de la Unió de Plataformes de Mobilitat de Catalunya (MOBcat).

L'embrió d'aquesta plataforma nacional tindrà com a primer objectiu fer extensiva la proposta a altres plataformes i entitats del territori. La lluita de la coordinadora estarà centrada en quatre grans pilars:

 1. Combatre l'alta sinistralitat que tenen algunes vies amb alts índex de trànsit i una infraestructura de baixa qualitat.
 2. Reivindicar solucions per l'statu quo que impera en molts territoris del país que té un impacte socioeconòmic negatiu per aquests. Les condicions i tracte de favor que les concessionàries d'autopistes han adquirit en el nostre país en seria l'exemple més clar.
 3. Apostar per a la preservació del territori com a criteri a l'hora de planificar noves infraestructures. MOBcat es marca com a objectiu combatre la duplicació d'infraestructures paral·leles i es marca com a primers objectius la moratòria d'alguns projectes controvertits com l'allargament de la C-32 o el quart cinturó. Un altre objectiu és donar un pes molt més important al transport públic.
 4. Exigir una millora de la governança de les infraestructures de mobilitat nacional i l'impuls d'una nova política de participació ciutadana en el disseny, planificació i gestió d'aquestes.

Aquests eixos, per la plataforma, han de portar a definir un nou model de mobilitat a Catalunya. Durant la trobada, s'ha trobat adient, emmarcar aquesta redefinició dins el debat que sorgirà ben aviat arran del procés constituent que el nostre país durà a terme en els pròxims mesos, en el qual la plataforma participarà de forma activa.

Unió de plataformes de mobilitat de Catalunya (MOBcat)

 • Plataforma No+ Morts a la C-55 (Bages-Baix Llobregat)
 • No vull Pagar C-32 (Baix Penedès-Garraf)
 • Coordinadora Preservem el Maresme (Maresme)
 • Aturem la C-32 (La Selva)
 • Plataforma Estació Premià (Maresme)
 • Prou Peatges Maresme (Maresme)
 • ADENC (Vallès Occidental)
 • novullpagar.cat (Catalunya)
 • Prou Peatges (Catalunya)